De meeste mensen zeggen dat het je schoenen zijn wat het eerste is waar mensen op letten – maar wij denken, gezien de locatie op het lichaam, het jouw haar is.

Met dat in gedachten, loont het om kennis te maken met een paar kapsel ideeën voorafgaand aan uw volgende bezoek bij de barber.
We hebben onze top 5 classics gekozen, die beloven voor bijna iedereen te werken en niet hopeloos uit de mode vallen zes maanden later.

De French Crop

Het witte T-shirt der knipbeurten, de French Crop een stijl die bij de meeste gezichtsvormen past, maar vooral ideaal is voor mannen die dunner worden bovenop.

Het is een makkelijke stijl die je natuurlijk kunt dragen hoe het valt, zonder styling producten. Als je echter product wilt gebruiken, probeer dan een beetje haarlak of sea salt spray, omdat de French Crop een stijl is die natuurlijk moet blijven. Probeer het om de drie weken te laten knippen.

De Buzz-Cut

De buzz-cut is een stijl die nooit verloren gaat. Maar om het echt goed te laten werken, moet je een geweldig gevormd hoofd hebben.

Vernoemd naar het geluid dat ze maken, is het logisch dat het alleen wordt bereikt met behulp van tondeuses. Bij sommige is het beter om de lengte bovenop iets langer te houden dan aan de onderkant. Een goede kapper zal hiermee rekening houden, om een kapsel aan te bieden die bij u past.

Strak Achterover

De moderne Strak Achterover zijn eerste bekendheid in de jaren 1920. Destijds was het handig om een kapsel te hebben dat niet in de war zou raken als je een hoed draagt (een statussymbool en indicator van je klasse rond de vroege 20e eeuw). Sindsdien is het een tijdloze klassieker geworden.

Steil haar is hier het beste voor – hoe meer krul je hebt, hoe moeilijker het is om goed achterover te leunen. Helaas, voor degenen met een teruglopende haarlijn, zal de gladde look niet ideaal zijn, omdat het de haarlijn veel hoger zou maken. Qua styling blijft het het best zitten als je mousse in nat haar gebruikt en hiermee je haar droog föhnt. Werk dit dan af met een matte pasta.

De Pompadour

De pompadour is populair in veel verschillende lengtes en variaties sinds zijn debuut in de jaren 1750. Oorspronkelijk een vrouwelijke stijl, dit is een kapsel dat honderden jaren is. Je kunt niet klassieker gaan dan dit!

De pompadour werkt voor de meeste mensen, maar vereist een zekere dikte van het haar, zodat het kapsel zichzelf kan ondersteunen zodra het is gemaakt.
Om deze stijl te krijgen, moet je lengte aan de voorkant behouden, terwijl je de achterkant korter houdt. Tijdens het stylen moet je hoogte creëren met een haardroger en een mousse of zeezout spray. Trek het haar omhoog terwijl je het droogt zodat er volume wordt gecreëerd. Het is de moeite waard om even met producten te experimenteren om het beste product voor jou haartype te vinden.

De Kuif

Een minder net alternatief voor de pompadour – de kuif is een iconische stijl die past bij een breed scala aan leeftijden, gezichtsvormen en persoonlijke stijlen. Net als de pompadour is de kuif echter niet het meest geschikt voor mensen met terugwijkende haarlijnen, omdat deze het voorhoofd blootstelt.

Breng voor het stylen een nat styling product aan op handdoek droog haar en kam het door om het gelijkmatig te verdelen. Föhn vervolgens het haar met een haardroger in de gewenste vorm.
Vergeet niet om af te sluiten met sterke haarspray om ervoor te zorgen dat uw inspanningen niet meteen verloren gaan.

X